Over kwaliteit...
Waarom een Limousin Promotie Team?

Zowel die slagers als die veehouders zijn zich bewust geworden dat het steeds belangrijker wordt dat ook in de huishoudens bekend wordt wat op het gebied van vlees het beste is. Hetzelfde geldt voor restaurants, ook daar heeft men informatie nodig om de gasten te kunnen informeren over het belangrijkste van het diner: ‘het vlees’.
Daarom is door enkele veehouders en slagers een promotieteam opgestart. Er is gekozen voor het limousinrund omdat het ras ‘limousin’ het beste past bij de wensen van iedereen die met vlees, vleesvee en natuur te maken heeft. Het Limousin Promotie Team heeft geen enkel winstdoel. Het gaat er juist om de individuele inspanningen van alle deelnemers aan www.puurnatuurvlees.nl te verenigen en zo collectief zeer breed de terecht kritische consument te bereiken.

Hoe werkt het?

Iedere Limousinhouder die lid is van het Limousin Stamboek (www.limousin-stamboek.nl) komt in aanmerking om op de pagina “Boerderijen” van de website www.puurnatuurvlees.nl geplaatst te worden. Want de Limousinhouder is uiteraard alleen lid geworden als hij/zij de doelstelling en uitgangspunten van het Limousin Stamboek onderschrijft.
De slager waaraan de Limousinhouder zijn dieren levert kan door hem/haar op de pagina “Verkoop” geplaatst worden. Stopt de slager met het afnemen van limousin runderen dan zal dat adres ook direct van die pagina verdwijnen. De consument moet er natuurlijk wel zeker van kunnen zijn dat op het verkoopadres ook daadwerkelijk limousinvlees verkrijgbaar is.
Via de pagina “Contact” kunnen slagers en Limousinhouders met elkaar contact zoeken. Ook de consument kan hier uiteraard vragen stellen of suggesties plaatsen. Natuurlijk ontbreekt het postadres van het Limousin Promotie Team niet op deze pagina.

Wat zal het resultaat zijn?

Dat is vooral aan u als veeleisende en kritische consument. U bent immers als enige in staat de inspanningen van de Limousinhouders zoals bijvoorbeeld op het gebied van natuurbeheer, veeverzorging en het voldoen aan de hoge eisen van de regelgeving, te honoreren. En of het vlees u bevalt. Dat is een kwestie van smaak. “Over smaak valt niet te twisten”, is een bekende Nederlandse uitdrukking. Maar wat wij wel weten: het is puur, puurnatuur!

Het Limousin Promotie Team